Det vil ikke være mulig å møte opp uten å ha bestilt time i forkant.

Her bestiller du time: (pårørende kan bestille time på vegne av personer i risikogruppen)
Du kan også bestille time på telefon 476 46 887 fra tirsdag 20.10. Denne telefonen vil være bemannet fra kl. 10.00 – 15.00  mellom 20. – 29. oktober (hverdager). Ved stor pågang, må du regne med ventetid.  

Vær presis
For å sikre godt smittevern;

  • Viktig at folk kommer presis, slik at vi unngår at for mange kommer samtidig.
  • Kle deg slik at det blir enkelt å komme til på overarmen – gjerne t-skjorte. Det er ikke avlukker for å skjerme for avkledning.
  • Alle bør fortrinnsvis stille med munnbind
  • Vi oppfordrer pårørende til å følge de som kan trenge litt hjelp for eksempel til av- og påkledning.

Betaling
Egenandel for influensavaksine kr. 50. Betaling kun med kort eller Vipps (dette på grunn av smittevernhensyn). Har du frikort, er vaksinen gratis.

Parkering
På grunn av veiarbeid utenfor idretthallen er det svært begrenset med parkeringsplasser utenfor selve hallen. Parkering skjer ved SKS Arena eller på parkeringsplasser ved Vestmyra skole – eller Fauske videregående skole. For å unngå trafikkaos er det viktig at de som kan gå, parkerer her. Vakter vil dirigere trafikken ved idrettthallen.
NB Parkeringsplassene ved idrettshallen er forbeholdt bevegelseshemmede.

Pneumokokkvaksine - vaksine mot lungebetennelse
For de som ønsker pneumokokkvaksine kan de få den samtidig som de får influensavaksine. For deg som har tatt denne vaksinen tidligere, gjør vi oppmerksom på at den har en varighet på 10 år. Du kan sjekke dine vaksiner hos helsenorge.no. Pneumokokkvaksinen koster kr. 450.

Risikogrupper:
Tilbudet om influensavaksine gjelder kun personer i risikogruppene: 

  • Alle over 65 år
  • Barn og voksne med hjerte- og lungesykdom, diabetes, lever- eller nyresvikt, nevrologisk sykdom, svekket immunforsvar som følge av sykdom eller behandling av sykdom (samt deres pårørende), og svært alvorlig fedme
  • Gravide i 2. og 3. trimester, samt gravide i 1. trimester som har kronisk sykdom eller er helsepersonell

Beboere i sykehjem og omsorgsboliger tilhører risikogruppene, og vil i all hovedsak få tilbud om vaksinasjon der de holder til.

De som ikke er i risikogruppene
Vi vet at mange som ikke er i risikogruppene også ønsker å få vaksine. På grunn av koronaepidemien er det i år ekstra stor etterspørsel etter influensavaksine, og helsemyndighetene er veldig tydelige på at det er de som er i risikogruppene som skal prioriteres. Det åpnes derfor ikke for at andre kan få vaksinen før etter 1. desember.

Pårørende til de som er i risikogruppene, trenger som regel ikke å ta influensavaksine. Unntaket er pårørende til personer med nedsatt immunforsvar på grunn av sykdom eller medisiner (for eksempel kreft og HIV).